Naailessen

De  naailessen zijn voor iedereen, of je nu beginner bent of al wat ervaring hebt. Iedereen wordt persoonlijk begeleid in zijn eigen project. Denk dan bijvoorbeeld aan een model uitzoeken, maken van patronen, bepalen van stofkeuze, naaitechnieken en afwerking. Maar je kunt ook eigen kleding  aanpassen of repareren, een bepaald kledingstuk maken of misschien wil je wel nieuwe kussens of een nieuwe tas maken. Het  is allemaal mogelijk!

Beginner en nog nooit achter de naaimachine gezeten? Doe dan eerst een beginners workshop. Weet je nog niet wat je moet aanschaffen voor de eerste les? Koop een starterspakketje, daar zit alles in wat je nodig hebt voor een vliegende start. Zie hieronder.

Je kunt op je eerste les bijvoorbeeld starten met een niet te ingewikkeld kledingstuk (maximaal 5 patroondelen). Bijvoorbeeld een rok, broek of shirt. Ik heb diverse naai-/modetijdschriften waar je een model uit kunt kiezen. Ik geef je dan advies voor het aanschaffen van materialen voor de tweede les. Ik neem sowieso vooraf contact met je op om jouw idee te bespreken zodat je direct aan de slag kunt tijdens lessen.  

Als je al met een patroon naar de les komt kan je wel gelijk beginnen.

Starterspakketje

Tijdens de les kun je ook een starterspakketje kopen. Je hoeft dan niet zelf op zoek te gaan naar de basismaterialen om van start te gaan. Dit kan ik je aanbieden voor € 12,50 en bestaat uit:  

  • Stoffenschaar  
  • Tornmesje  
  • Doosje spelden  
  • Setje naainaalden  
  • Rijggaren
  • Kleermakerskrijt potlood   

Dit pakketje kun je gelijk bestellen wanneer je je inschrijft voor de lessen. Je ontvangt het dan op de eerste les. Het is ook mogelijk om het pakketje los te bestellen. In dit geval gelden de verzendkosten van Postnl.
 

Fournituren

In mijn studio heb ik diverse fournituren te koop zodat je altijd verder kunt. Er zijn onder andere ritsen, knopen, drukkers, bandjes, voering, zakkenvoering, patroonpapier, elastiek, plak vlieseline, broek- en rokkenband te koop. Dit is bijna tegen inkoopsprijs. Dus kijk eerst hier voor je naar de winkel gaat en twee keer zoveel uitgeeft. Neem wel zelf garen mee, er zijn teveel kleuren om deze op voorraad te hebben. Koop het liefst garen van een goed merk zoals Gutermann of Goldman. Het is wat duurder maar je zal er geheid plezier van hebben.