Recycled Interieur

Als je woonbladen doorbladert zie je de mooiste interieurs staan. En dan kijk je naar de prijzen onder de foto en dan val je zowat van je stoel. Dat inspireert mij om met weinig nieuwe zaken een huis in te richten. Ook in mijn eigen huis is bijna niets nieuw en komt veel van marktplaats, uit kringloopwinkels en van de straat.

Ik vind dat we veel te veel weggooien met zijn allen, terwijl je het ook een tweede (derde, vierde) leven kan geven.  Een stoel kan je stofferen, een kast kan je op verschillende manieren verven en met behang krijg je de leukste effecten.

Vaak kan je van spullen die je al hebt staan, iets heel anders maken. En daar door gaat je huis er meteen anders uit zien. Met minimale aanschaf van nieuwe spullen bereik je een maximaal resultaat. 

Zelf aan de slag:

Bijvoorbeeld (zie foto's hiernaast):

  • Behang een lelijke deur en doe er een paar lagen blanke lak overheen
  • Dit  kan je ook met keukenkastjes doen
  • Haal een eikenhouten kastje/tafeltje uit de kringloopwinkel en behandel deze met krijtverf en wax, dan hoef je het niet eens te schuren
  • Beplak een stuk muur met 3D behang en je hebt een prachtig resultaat
  • Van fruitkistjes maak je al snel een kastje
  • Beplak een spiegel met kleine steentjes
  • Beschilder een lijst en plak er engeltjes op

Of toch maar niet zelf aan de slag?

Denk je nu, dat is me allemaal teveel gedoe,  ben je uitgekeken op je interieur maar wil je geen nieuwe spullen kopen? Neem dan contact met me op, want ik kom graag langs om er samen over na te denken hoe we dit kunnen aanpakken.

In de maak

Omdat ik zoveel ideeën heb, ben ik ook vaak met allerlei projecten tegelijk bezig. Een aantal ter inspiratie:

Bijvoorbeeld deze lamp die ik van de straat heb, hiervoor ik Murano glazen besteld en ga ik nieuwe lampenkapjes van maken

Het Pfaff naaimachine onderstel moet een tafel worden i.c.m. het glas  in loodraam.

Dat ga ik nog in epoxy gieten