Naailes

In mijn gezellige studio in Westzaan kun je veel leren over naai technieken, patroontekenen, (ver)maken en afwerken van kleding. Omdat we in kleine groepen werken (maximaal 5 personen) is er veel persoonlijke aandacht en ruimte om eigen ideeën uit te werken.  Naast naailessen worden er ook andere cursussen/workshops aangeboden. Op dit moment heb ik een pauze ingelast  in de lessen en workshops. Houd hiervoor de website in de gaten voor updates.

Maar als je een groepje vriendinnen/buren/collega's hebt (minimaal met  z'n2e) waarmee je graag  naailes zou willen of een workshop volgen neem dan even contact op. Kijk bij op het programma voor ideeën.

Naailessen

Je bepaalt zelf wat je wilt (ver)maken en leren. De lessen zijn voor iedereen, of je nu beginner bent of al wat ervaring hebt.  Wel vraag ik dat je weet hoe een naaimachine werkt. 

Iedereen wordt persoonlijk begeleid in zijn eigen project. Denk dan aan een model uitzoeken, maken van patronen, bepalen van stofkeuze, naaitechnieken en afwerking. Maar je kunt ook eigen kleding  aanpassen of repareren, een bepaald kledingstuk maken of misschien wil je wel nieuwe kussens of een nieuwe tas maken. Vooraf bespreken we jouw idee zodat je direct  aan de slag kan tijdens lessen.  

Je moet er vooral plezier in hebben en uiteindelijk met iets naar huis gaan waar je blij mee bent.  

Workshops

Eens in de zoveel tijd organiseer ik ook een specifieke workshop zoals het maken van een hondenjasje, een kattenmand, een geboorteschoentje (van een geboortekaartje) of een tas van een spijkerboek. 

 

Tot ziens in Het Zelfmaakhuis!