Het Zelfmaakhuis en Zaansgoed Design

Tijdens naailes leerde ik Christel Scheeres kennen en we klikten gelijk. Net zo enthousiast, creatief en vakkundig als ik. We zijn een gouden koppel samen. Christel  heeft een ook eigen bedrijf: Zaansgoed design.

Wij zijn een samenwerkingsverband begonnen in het stofferen van meubels. Christel heeft de volledige opleiding stofferen gedaan bij het  HMC Hout- en Meubileringscollege en heeft mij de kneepjes van het vak geleerd. 

Een stoel laten stofferen?

Het is een mooi en ambachtelijk vak met veel handwerk.  Er gaan veel uurtjes in een stoel zitten. Dat betekent ook dat als je een stoel wilt laten stofferen,  dit een investering is. We zijn samen gemiddeld twee dagen bezig met een stoel (afhankelijke van het model uiteraard) en voor meubelstof moet je al gauw denken aan minimaal 60 euro per meter tot aan 150 euro en meer. Het is zeker de moeite waard, vooral als je een meubelstuk hebt, waar je aan gehecht bent. Zie hiernaast, foto's van voor en na.

Artifort 

 We hebben ervaring met Artifort stoelen en zijn daar inmiddels erg goed in. Zie hiernaast voor een aantal voorbeelden zoals de Egg chair,  Swamp en de Geoffrey Harcourt Lounge Fauteuil

Mail ons je foto van je stoel/bank, dan kunnen we samen overleggen wat het zou gaan kosten. Dit is ook erg afhankelijk van de stof die je zelf kiest. We zijn heel schappelijk wat prijs betreft, want we vinden het gewoon een erg mooi vak. We hebben veel verschillende stofstalen waar je uit kan kiezen. Een afspraak op onze werkplaats in Westzaan verplicht je tot niets. Dus aarzel niet en neem contact met ons op.

Van leer naar jeans